Alcehmilla logo

dali-tarot

BEMUTATKOZÁS, HITVALLÁS

Gyöngyösi Anna vagyok. Szeretem a nevemet. Gyerekkoromban aggódtam, mi lesz, ha felnövök és férjhez megyek: Kisné leszek, vagy Kovácsné. Talán attól féltem, önmagamból veszítek el egy darabot. De nem így lett. Bár voltam házas, a nevemet megtartottam. Gyöngy – gyöngyös – Gyöngyösi. Egy folyamat: a kagyló a köpenyébe került por, szennyeződés köré – nehéz, vajúdós időszak után – gyöngyöt izzad. A szenvedése szépséggé kristályosodik. Az Anna pedig egy ősi, mágikus név. Azt tartották, hogy az ilyen nevek, melyek előről – hátulról ugyanúgy hangzanak, zavarbahozzák az ártó démonokat, és azok inkább odébbállnak, tehát védelmet jelent. Vízöntő a Napjegyem, és Nyilas az aszcendensem. A Világcsavargó és A Tanító. Két alapvető személyiségjegyem.

 

„Az Úton”

Már kiskorom óta lázas izgatottság tölt el, ha útrakelek. Imádok utazni, úton lenni, új világokat felfedezni. Az egész életünk egy nagy utazás, és az útjaim hozzásegítenek ahhoz, hogy az itthoni hétköznapokban is a „most” teljességével éljem az életemet. Az utazásoknál is a „most”-ra kell figyelni. Lehet, hogy soha többé nem leszek mégegyszer itt, és ha nem látom azt, ahol vagyok, akkor minek elindulni. Az utazások mindig kizökkentenek a megszokásból. Más aspektusokat látok, más életformákat. Ilyenkor mindig felülvizsgálódik a saját létezésem. Újraértékelődik, mi fontos és mi nem fontos. Egyszerűsödik és tisztul a cél.

Az úton

Az életvezetésemhez a legtöbbet a „Nagy Út”-on, a Caminon (a Szent Jakab Úton) tanultam. Ez egy zarándokút Spanyolországban. 2002-ben egy hónapig gyalogoltam rajta. Az úton sokmindenkivel megismerkedtem, de a legnagyobb kaland önmagam felfedezése volt. Megtanultam, hogyan működök. Milyen, amikor túlfárasztom magamat, és a depresszióig zuhan az energia-állapotom. Milyen, amikor a szent helyek segítségével az eufóriához hasonlatos extatikus állapotba kerülök. Megtudtam, milyen átjutni a „holtpont”-on. Aztán egy másik úton – a Camino Incason, vagyis az Inka Ösvényen a Machu Picchu felé – megtanultam, hogyan lehet tudatosan kezelni a holtpont-energiákat.

„Az igazi tudás egyszerű és közérthető.”

Szeretek tanulni. Jó képességekkel áldott meg az ég. Könnyen és gyorsan tanulok, és a szorgalom sem hiányzik belőlem, de igazán akkor fordul át bennem a tudás, kerül egy magasabb tudatossági szintre, ha továbbadhatom. Tanítva tanulok. A példaképem Szent-Györgyi Albert, aki úgy tudott beszélni a tudományról, hogy a sarki fűszeres is megértette volna, ha kedve kerekedett volna beülni az előadására. Az igazi tudás egyszerű és közérthető. Feladatomnak érzem, hogy azzal a talentummal, amit kaptam, megértsek dolgokat, kihámozzam a lényegét, és emészthető formában továbbadjam.
A tudásomat először az „anyag” világából gyüjtöttem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi Karán végeztem, biológia-kémia szakos tanárként. Érdekességként: a legvadabb materializmusban volt egy különleges mágikus tantárgyam az egyetemen: hipnózis speciális kollégium. Voltam kutató biológus, gimnáziumi tanár.

„...tényleg működik?”

Az exotéria után elcsábított az ezotéria. (Exotéria: a kívülállóknak is hozzáférhető és érthető; könnyen megszerezhető tudás. Ezotéria: titkos tudás, csak a beavatottak számára érthető, csak nekik hozzáférhető.) Minden érdekelt, mindent ki akartam próbálni. Rohantam egyik tanfolyamról a másikra. Leginkább az érdekelt, tényleg működik? Tanultam természetgyógyászatot, masszázsokat, bioenergiát, végeztem reikit, jártam pszichodrámára, stb.
A tarot csodáját Dr. Kazanlár Emiltől tanultam, ő tanított meg olvasni a lélekből.

A Dali Tarot

A legújabb „nagy szerelmem”: a Dali Tarot. Lenyűgöz a szépsége, zsenialitása. Olyan, mint egy gyönyörű, képes útikalauz, melynek segítségével nem tévedünk el a lélek rejtett labirintusaiban sem.

Épphogy kikelve „Dali-tojásából” Port Lligatban

Könyveim, gyöngyeim

A tanítás mellett az információ átadásának létezik egy másik, varázslatos lehetősége: az Írás. Az eddig megjelent könyveim:

Gyöngyösi Anna - Gyógyító növényekGyöngyösi Anna - Sokféle életem

Dali Tarot könyv

 

Desinpix Kft. - Grafika, webdesign, fotó

dali